Vanliga frågor

Undrar du över något?

Här kan du bläddra bland rullisterna för att hitta svar på vanliga frågor om vårt företagslån och mycket annat. Hittar du inte något svar är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig direkt.

För att hitta definitioner av svåra ord kan du kolla in vår ordlista.

Låna pengar

Likvid Företagslån erbjuder lån till alla typer av företag. Vi lånar ut till alla olika branscher och även till nystartade bolag. Storleken på lånet varierar mellan 10 000 – 500 000 kronor och återbetalas över 6 månader. Hela ansökningsprocessen sker online och normalt kan vi betala ut pengarna redan samma dag. Du betalar en fast månadsavgift varje månad och det finns inga dolda avgifter. Du kan närsomhelst återbetala hela ditt lån utan någon extra kostnad.

Alla olika bolagsformer kan ansöka om lån hos Likvid Företagslån, dvs aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Vi tittar individuellt på alla olika bolag och försöker ge bästa förutsättningar för just ditt företags behov. 

Ansökan gör du snabbt och enkelt via vår hemsida, en ansökan tar bara några minuter. Du behöver lämna uppgifter om företrädare för bolaget samt verifiera dig och ditt företag via vanligt eller mobilt Bankid. För att ge bästa förutsättningar för ett lån ber vi dig också identifiera dig genom din företagsbank. På så sätt kan du förbättra möjligheterna till en snabbare hantering av din ansökan och styrka företagets kassaflöde  och betalningsförmåga. Vi försöker alltid hantera din ansökan inom en arbetsdag och vår målsättning är att beviljade lån skall utbetalas inom 24 timmar.

Nej, din ansökan är inte bindande.

Vi gör alltid en grundlig individuell bedömning av våra kunder för att alltid kunna erbjuda bästa möjliga villkor för lånet. För oss är det viktigt att bolaget har en god affärsidé, är välskött och att bolaget visar på återbetalningsförmåga av lånet i förhållande till lånets storlek.

Vi kräver inga särskilda säkerheter, men istället kräver vi alltid, vid lån till aktiebolag, personlig borgen av huvudägare eller vd för bolaget. Enskilda firmor och handelsbolag har automatiskt betalningsansvar för eventuella skulder.

Likvid Företagslån lånar ut mellan 30 000 – 2 000 000 kronor. Varje låneansökan hanteras individuellt och målet är att alltid erbjuda varje kund det bästa lånet för just ditt företag. För oss är det viktigt att både du och ditt företag samt vi känner oss trygga med lånet och återbetalningsförmågan.

Du betalar en fast månadsavgift beroende på lånebeloppet. Avgiften kan variera och är beroende av den individuella bedömningen av just ditt företag. För att få se just ditt företags avgift måste du först göra en ansökan. Svar på din ansökan får du inom en arbetsdag.

Ja, det är möjligt att få ett lån beviljat hos oss även om du har en betalningsanmärkning. Vi gör alltid en individuell bedömning av varje ansökan där många olika faktorer spelar in och en betalningsanmärkning betyder inte automatiskt nej.

När du lånar hos Likvid Företagslån betalar du endast en fast månadsavgift. Inga andra avgifter förekommer.

Solidarisk borgen innebär att borgensåtagandet kan delas upp mellan två eller fler individer, vilka delar ett gemensamt och solidariskt ansvar att betala tillbaka lånet förutsatt att företaget som tagit sig an lånet (gäldenären) inte skulle klara av att betala tillbaka sitt lån. 

Återbetalning

Ja, du kan lösa lånet i förtid och endast betala för den period du nyttjat lånet. Lånet har ingen bindningstid och kan lösas när som helst utan några andra avgifter. Du betalar bara för den tid som du nyttjat lånet. 

Du betalar avgiften en gång per månad. Vi skickar ut en faktura (via epost) ungefär 10 dagar före förfallodatum. Du betalar månadsavgiften för varje påbörjad månad.

Genom att ge tillgång till ditt företags banktransaktioner ger du oss möjlighet att erbjuda ett så bra lån som möjligt för just ditt företags behov. Det verifierar även att du är du och ger uppgifter om till vilket bankkonto lånet skall utbetalas. Varken vi eller vår samarbetspartner får genom detta tillgång till dina inloggningsuppgifter och kan således inte logga in eller utföra transaktioner på ditt konto.

Då en privatperson går i borgen för lånet genom ett personligt borgensåtagande, svarar han eller hon för skulden som om den vore hans eller hennes egen. Om företaget som tagit lånet inte betalar och därmed försummar sin betalningsskyldighet, är det borgensmännen som blir ansvariga och betalningsskyldiga för hela den utestående hela skulden, inklusive månadsavgifter och övriga kostnader.

Ja, vi tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.

Betalar du inte din faktura så skickar vi en vänlig påminnelse om att vi saknar din inbetalning. Ifall inbetalning dröjer ytterligare så riskerar du att fakturan går vidare till inkasso. Om företaget inte betalar sina avgifter kommer borgensmannen/männen bli betalningsansvariga.

Likvid Företagslån är en del av Trention AB med organisationsnummer 556274-8623. Webbplatsen likvid.se ägs av Trention AB. Trention är ett publikt bolag noterat på Nasdaq Stockholm Smallcap. Mer information om Trention finns på www.trention.se

Likvid Företagslån är en del av Trention AB (publ.) Trention är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen, vidare granskas Trention av auktoriserad revisor. Trention följer även alla krav som gäller för noterade bolag. Trention är noterat på Nasdaq Stockholm Smallcap.

Har du fortfarande obesvarade frågor?

Kontakta oss så hjälper vid dig direkt!

Kontakta oss 

 ANSÖK NU

Tryggt och säkert

Likvid Företagslån finns till för att ge småföretagare möjligheter att på ett tryggt, snabbt och enkelt sätt utveckla sitt företag. Vi samarbetar med trovärdiga parter för att göra ditt lån hos oss så säkert som möjligt.

Likvids moderbolag är registrerat på Nasdaq Stockholm

Vi använder BankID i våra processer för att säkerställa identitet