Lån till Handelsbolag

Likvid lånar ut upp till 2 000 000 kronor till alla olika bolagsformer, däribland Handelsbolag. Hur mycket just ditt handelsbolag kan låna avgörs av hur verksamheten går, hur utvecklingen framåt ser ut samt hur länge ditt handelsbolag varit verksamt. Vi försöker alltid att hitta den bästa lösningen för just dig och ditt företag.

Handelsbolag är en ganska speciell bolagsform som på en del sätt kan ses som ett mellanting mellan ett aktiebolag och en Enskild Firma. Handelsbolag, eller HB som de förkortas, är unika av dessa tre bolagsformer i den aspekten att man måste vara minst två personer i bolaget.

Ansvar och regler för Handelsbolag

Precis som i den enskilda firman är bolagsmännen i ett handelsbolag personligt ansvariga för företagets avtal, skulder och åtaganden, men precis som aktiebolaget är handelsbolaget också en egen juridisk person som har rätt att sluta avtal, köpa och sälja varor och tjänster.

Handelsbolaget är en bolagsform som blir allt mindre populär allteftersom fler och fler har råd med det sänkta aktiekapital som krävs för aktiebolag. Med tanke på det personliga solidariska ansvar varje bolagsman också tar, är det lätt att förstå varför många föredrar aktiebolaget.

snabbt företagslån

Lån för alla bolagsformer.

Få ett lånebesked inom max 24h.

Ansök nu