Lån till Enskild firma

Likvid erbjuder företagslån till samtliga bolagsformer, däribland Enskild firma. Enskild firma anses ofta vara den bästa företagsformen till en början för dig som vill starta eget företag eftersom det både är billigt och enkelt.

Enskild näringsverksamhet är en företagsform där du som privatperson och ensam ägare driver och ansvarar för företaget. Det finns inte någon tydlig gräns mellan dig som ägare och företaget. En annan benämning på enskild näringsverksamhet är enskild firma.

Hos Likvid företagslån kan din enskilda firma låna upp till 2 000 000 kronor. Hur mycket just ditt företag kan låna beror på hur länge du varit verksam, hur verksamheten går och hur utveckling framåt ser ut. Vi försöker alltid hitta den bästa lösningen för just dig och din verksamhet.

Ansvar och regler

En enskild näringsidkare är ingen juridisk person. Som organisationsnummer används företagarens personnummer. Det innebär att du som enskild näringsidkare personligen ansvarar för företagets alla förpliktelser, exempelvis skulder och ingångna avtal. Det betyder också att du själv måste betala företagets skulder om inte pengarna i företaget räcker till. En del av den personliga risken kan du minska genom att teckna en företagsförsäkring.

En enskild näringsverksamhet kan ha anställda. När du anställer första gången ska du registrera dig som arbetsgivare hos Skatteverket.

Den bästa företagsformen för dig som startar eget företag är till en början oftast att starta en enskild firma eftersom det både är billigt och enkelt.

smarta företagslån

Nystartad eller etablerad?

Låna till ditt behov oavsett storlek.

Ansök nu