Låna ansvarsfullt hos Likvid

Ett lån från Likvid ska kännas bra för dig som kund 

Likvid värnar om sina kunder

Vi på Likvid Företagslån värnar om kunden. Vi vill erbjuda alla småföretagare möjlighet att ta ett lån för att kunna utveckla och stimulera sitt företagande. Företagslån online är en relativt ny tjänst som vi anser tillför många fina möjligheter på den svenska småföretagarmarknaden. Det tar oftast bara några minuter att ansöka om ett lån och ofta betalas lånet ut redan samma dag. Dock är vi på Likvid mycket måna om att lånet skall kännas bra för både oss som kreditgivare och för dig som kund.

Vi gör alltid en grundlig kreditbedömning. Denna innefattar kreditupplysning på företaget samt en personupplysning av företrädare för företaget via vår samarbetspartner kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

Vi väger ihop detta med en analys över företagets banktransaktionshistorik som du själv som kund ger tillgång till via vår samarbetspartners tjänst Instantor. Detta leder till att vi kan erbjuda en bättre bedömning av låntagaren och på så sätt undvika att hamna i svåra situationer.

Den noggranna kreditbedömningen ger oss möjligheten att sätta ett individuellt lånetak för varje företags låneansökan. Lånetaket kan komma att ändras beroende på hur verksamheten utvecklas och hur betalningsåtagandena sköts.

ränta företagslån
ansvar företagslån

Likvid erbjuder endast lån till företag. Vi kräver inga säkerheter, men kräver alltid personlig borgen från alla nya kunder.

Vi uppmanar varje företag att alltid tänka efter innan man ansöker om ett lån, oavsett om lånet är hos Likvid eller hos banken. Det finns i många fall mycket goda skäl till att låna pengar och vi Likvid värnar om småföretagen och vill ge alla bästa förutsättningarna för att växa, utveckla och lyckas med sitt företagande. Men detta innebär även att vi råder företagare att undvika ansöka om lån om du redan har många skulder, om du vet att du kommer få svårt att betala tillbaka lånet eller om pengarna är tänkta att användas för någon chansartad investering. Allt för att undvika att hamna i svåra situationer.

Är det något du fortfarande undrar över?

Alla olika bolagsformer kan ansöka om lån hos Likvid Företagslån, dvs aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Vi tittar individuellt på alla olika bolag och försöker ge bästa förutsättningar för just ditt företags behov.

Vi kräver inga särskilda säkerheter, men istället kräver vi alltid, vid lån till aktiebolag, personlig borgen av huvudägare eller vd för bolaget. Enskilda firmor och handelsbolag har automatiskt betalningsansvar för eventuella skulder.